Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus

Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus

met courgette, balsamicocrème en pecorino

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Bloem

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3219 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10.8 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Meng de aubergineblokjes in een kom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bereiden
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine en de ui, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak het geheel nog 6 - 8 minuten, of tot het rondom bruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.
Basilicumroomsaus maken
3
  • Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn.
  • Mix in een hoge kom de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is.
  • Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur.
  • Voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken. Voeg een beetje kookvocht toe als je de saus te dik vindt. 
Serveren
4
  • Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen.
  • Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum.
  • Garneer met de overige geraspte pecorino en de balsamicocrème.