Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
125 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Courgette
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.99 tl
Paprikapoeder
2.5 gram
Verse koriander
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Cashewstukjes
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
naar smaak
Peper en zout
350 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon op 350 ml water en de helft van de feta. Overgebleven feta is heerlijk in een salade de volgende dag.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en zoete aardappel 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.
Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.