Peruaanse aardappelsoep met witte kaas
Peruaanse aardappelsoep met witte kaas

Peruaanse aardappelsoep met witte kaas

Met courgette, cashewstukjes en komijn

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Sweet potato

125 g

Potatoes

½ piece

Courgette

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.99 teaspoon

Ground paprika

2.5 g

Fresh coriander

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

10 g

Chopped cashews

1 piece

Wholewheat bread roll

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories794 kcal
Energy (kJ)3320 kJ
Fat32 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate95 g
Sugar22 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein27 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon op 350 ml water en de helft van de feta. Overgebleven feta is heerlijk in een salade de volgende dag.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en zoete aardappel 15 minuten zachtjes koken.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.