Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bruine snelkookrijst
25 gram
Chorizoblokjes
1 stuk(s)
Ei
1 stuk(s)
Paprika
100 gram
Doperwten in blik
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Bosui
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Zonnebloemolie
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst met 1/4 bouillonblokje per persoon. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Laat de doperwten uitlekken. Kluts de eieren met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je hoeft verse gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Haal uit de pan en snijd de omelet in reepjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, knoflook, sjalot, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika en doperwten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de omeletreepjes, sojasaus en sesamolie toe en bak nog 1 minuut.
Haal de pan van het vuur en meng de rijst met de groenten en chorizo in de pan. Rasp de schil van de limoen en pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Meng er de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en 1/2 tl limoenrasp per persoon doorheen. Voeg naar smaak peper, zout en extra vierge olijfolie toe. Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden. Garneer met de bosui-tomatensalsa.