Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo
Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Quick-cook brown rice

25 g

Diced chorizo

1 piece

Egg

1 piece

Bell pepper

100 g

Canned peas

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Tomato

1 piece

Scallions

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Sunflower oil

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories696 kcal
Energy (kJ)2912 kJ
Fat27 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate82 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst met 1/4 bouillonblokje per persoon. Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Laat de doperwten uitlekken. Kluts de eieren met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft verse gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Roerbakken
3

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Haal uit de pan en snijd de omelet in reepjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, knoflook, sjalot, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika en doperwten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de omeletreepjes, sojasaus en sesamolie toe en bak nog 1 minuut.

Serveren
4

Haal de pan van het vuur en meng de rijst met de groenten en chorizo in de pan. Rasp de schil van de limoen en pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Meng er de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en 1/2 tl limoenrasp per persoon doorheen. Voeg naar smaak peper, zout en extra vierge olijfolie toe. Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden. Garneer met de bosui-tomatensalsa.