Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
BBQ-rub
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Groene paprika
50 gram
Wittekool en wortel
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
40 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ tl
Gerookt paprikapoeder
½ el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Suiker
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Haal de gemarineerde steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur. Giet eventueel af als het water nog niet verdampt is. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in smalle repen. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de helft van de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Snijd de verse bladpeterselie fijn.
Bak de broodjes 8 - 10 minuten in de oven. Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel met 1/2 el roomboter per persoon op hoog vuur (zie Tip). Bak de paprika en overige ui 1 - 2 minuten. Maak ruimte in het midden van de pan en voeg nog 1/2 el roomboter per persoon toe. Leg de steak in het midden van de pan en bak 2 - 4 minuten per kant.
Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Bak dan het vlees in een aparte pan met de helft van de roomboter.
Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) de laatste minuut toe aan de pan met groenten en bak mee. Houd afgedekt warm en snijd vlak voor het serveren de steak in dunne reepjes. Meng ondertussen in een kom de wittekool en wortel met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl wittewijnazijn, de peterselie, peper en zout.
Zet 75 ml water per persoon klaar. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een kleine steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot er een glad geheel ontstaat. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe, meng goed door en draai het vuur uit. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes open. Leg de broodjes open op een bord en verdeel het vlees en de gebakken groenten over de broodjes. Schep de kaassaus erover. Verdeel de zoetzure ui over de broodjes. Serveer met de gebakken aardappelpartjes en de koolsla.