Dit Mediterraanse gerecht is snel klaar. Je bereid de couscous in dit gerecht samen met de tomaat, tomatenpuree en harissa. Hier- door kunnen de smaken nog beter in de couscous trekken en krijgt het gerecht een intense smaak. De harissa zorgt voor een pikante smaak met als tegenhanger onze Griekse feta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Aubergine
1 unit
Tomaat
1 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
1 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
25 g
Leccino olijven
⅓ unit
Tomatenpuree
½ teaspoon
Harissa
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
40 g
Feta
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon voor de couscous. Snipper de ui en snijd de aubergine en tomaat in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijm van de takjes en snijd fijn. Snijd de koriander fijn en halveer de olijven.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, tijm, olijven en 2 el water per persoon toe en bak afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel en bak de tomaat 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de tomatenpuree, harissa (let op dit is pittig!), zwarte balsamicoazijn en couscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur uit en laat, afgedekt , 10 minuten wellen.
Verkruimel ondertussen de feta.
Voeg de aubergine toe aan de couscous en breng eventueel verder op smaak met harissa en/of peper en zout.
Verdeel de couscous. Garneer met de koriander en feta. Voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.