Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Pompoenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)521 kcal
Energie (kJ)2180 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Snijd de aardappelen in parten.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en ⅓ van de olijfolie.
3

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.

Bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant.
5

Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Garneer met de peterselie.
6

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.