Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
300 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Pompoenblokjes
1 tl
Gedroogde tijm
3 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Schelvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.
Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.