Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
300 g
Vastkokende aardappelen
200 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.
Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.
Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.
Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.