Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie
Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Pim-pam-pompoen met schelvis en peterselie

Bestrooi de pompoen met zout en peper: doe eerst een beetje op je hand en pak met 2 vingers wat zout/peper en verdeel over de bakplaat.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

300 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Pompoenblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories521 kcal
Energy (kJ)2180 kJ
Fat15 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de aardappelen in parten.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten.

2

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Roer regelmatig door en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en ⅓ van de olijfolie.
3

Meng de pompoen met de rode ui, knoflook, tijm en de helft van de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.

4

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn.

Bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant.
5

Verhit vlak voordat de aardappelen en pompoen klaar zijn de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Garneer met de peterselie.
6

Verdeel de schelvis, pompoen en aardappelen over de borden. Bestrooi met de peterselie.