Pitabroodjes gevuld met salade van tomaat, rode biet en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes gevuld met salade van tomaat, rode biet en feta

Pitabroodjes gevuld met salade van tomaat, rode biet en feta

Voor dit gerecht gebruik je kleine pitabroodjes die je zelf naar wens vult. Vul ze alle drie met hetzelfde, of maak 3 verschillende varianten. Kies uit bietensalade, tomatensalade, gebakken venkel, tzatziki of plakjes komkommer.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

¼ stuk(s)

Komkommer

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gekookte rode bieten

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2749 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Rasp
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

2

Rasp ondertussen de helft van de komkommer met een grove rasp en meng in een kom met de yoghurt, de helft van de oregano en peper en zout naar smaak. Snijd de overige komkommer in plakken en bewaar in een aparte kom. Bewaar beide in de koelkast tot gebruik.

3

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de venkel, knoflook en overige oregano en 1 el water p.p. afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de tomaat en rode bieten in kleine blokjes en bewaar in twee aparte kommen. Snijd de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta. Verdeel de feta, bladpeterselie, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn apart over de tomaat en bieten. Breng beide op smaak met peper en zout en bewaar apart.

5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Zet alle ingrediënten op tafel en laat ieder naar wens de pitabroodjes vullen. Vergeet niet de komkommer en tzaziki uit de koelkast te halen!