Voor dit gerecht gebruik je kleine pitabroodjes die je zelf naar wens vult. Vul ze alle drie met hetzelfde, of maak 3 verschillende varianten. Kies uit bietensalade, tomatensalade, gebakken venkel, tzatziki of plakjes komkommer.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
¼ unit
Komkommer
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
1 unit
Tomaat
100 g
Gekookte rode bieten
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
40 g
Feta
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te verwarmen). Bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Rasp ondertussen de helft van de komkommer met een grove rasp en meng in een kom met de yoghurt, de helft van de oregano en peper en zout naar smaak. Snijd de overige komkommer in plakken en bewaar in een aparte kom. Bewaar beide in de koelkast tot gebruik.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de venkel, knoflook en overige oregano en 1 el water p.p. afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat en rode bieten in kleine blokjes en bewaar in twee aparte kommen. Snijd de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta. Verdeel de feta, bladpeterselie, extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn apart over de tomaat en bieten. Breng beide op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Zet alle ingrediënten op tafel en laat ieder naar wens de pitabroodjes vullen. Vergeet niet de komkommer en tzaziki uit de koelkast te halen!