Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Gluten)
60 gram
Cherrytomaten
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode paprika
120 gram
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Hummus met ras el hanout
(Bevat Sesamzaad)
½ tl
Paprikapoeder
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.
• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder.
• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.