Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
60 g
Cherrytomaten
½ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
120 g
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 g
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
40 g
Hummus met ras el hanout
(Contains Sesame)
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.
• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op. • Garneer met het paprikapoeder.
• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen. • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.