Pitabroodjes met rundergehakt en hummus
Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

Pitabroodjes met rundergehakt en hummus

met frisse tomaat-komkommersalade en verse munt

Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.

Allergens:
Gluten
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

60 g

Cherrytomaten

½ unit

Komkommer

½ unit

Rode paprika

120 g

Oosters gekruid rundergehakt

2.5 g

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

40 g

Hummus met ras el hanout

(Contains Sesame)

½ teaspoon

Paprikapoeder

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3914 kJ
Calories936 kcal
Fat48 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate71 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber15 g
Protein51 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Tomaat en komkommer snijden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Halveer de cherrytomaten, snijd de komkommer in kleine blokjes en doe ze in een saladekom. • Snijd de paprika in blokjes.

Gehakt bakken
2

• Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het Oosters gekruid rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los.  • Snijd de verse blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Hummus mengen
3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de hummus er in het midden op.  • Garneer met het paprikapoeder.

Serveren
4

• Serveer de hummus met rundergehakt, de tomaatkomkommer salade, het overige citroensap en de pita's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen broodje kan vullen.  • Vul met eerst wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.