Pitabroodjes met rundergehakt en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitabroodjes met rundergehakt en labne

Pitabroodjes met rundergehakt en labne

met tomaat-komkommersalade en verse munt

.

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pitabroodje

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paprika

120 gram

Oosters gekruid rundergehakt

2.5 gram

Verse munt

¼ stuk(s)

Citroen

40 gram

Labne

0.48 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)844 kcal
Energie (kJ)3531 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers14 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Tomaat en komkommer snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster.Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng ze in een saladekom.Snijd de paprika in blokjes.

Gehakt bakken
2

• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Labne mengen
3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de labne met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de labne er in het midden op.• Garneer met het paprikapoeder.

Tip: Zin in een extra frisse salade? Meng dan ook 1 tl citroensap per persoon door de tomaat-komkommersalade.

Serveren
4

• Zet de labne met rundergehakt, de tomaat-komkommersalade, het overige citroensap en het pitabrood in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen pita kan vullen. • Vul eerst met wat frisse salade, dan het gehakt, en top af met de labne.