.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Pitabroodje
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Paprika
120 gram
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 gram
Verse munt
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Labne
0.48 tl
Paprikapoeder
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
¾ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster.Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng ze in een saladekom.Snijd de paprika in blokjes.
• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de labne met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de labne er in het midden op.• Garneer met het paprikapoeder.
Tip: Zin in een extra frisse salade? Meng dan ook 1 tl citroensap per persoon door de tomaat-komkommersalade.
• Zet de labne met rundergehakt, de tomaat-komkommersalade, het overige citroensap en het pitabrood in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen pita kan vullen. • Vul eerst met wat frisse salade, dan het gehakt, en top af met de labne.