Pitabroodjes met rundergehakt en labne
Pitabroodjes met rundergehakt en labne

Pitabroodjes met rundergehakt en labne

met tomaat-komkommersalade en verse munt

.

Tags:
Family
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pita bread

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Bell pepper

120 g

Seasoned beef mince

2.5 g

Fresh mint

¼ piece

Lemon

40 g

Labneh

0.48 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories844 kcal
Energy (kJ)3531 kJ
Fat40 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate82 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Tomaat en komkommer snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster.Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng ze in een saladekom.Snijd de paprika in blokjes.

Gehakt bakken
2

• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Labne mengen
3

• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de labne met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de labne er in het midden op.• Garneer met het paprikapoeder.

Tip: Zin in een extra frisse salade? Meng dan ook 1 tl citroensap per persoon door de tomaat-komkommersalade.

Serveren
4

• Zet de labne met rundergehakt, de tomaat-komkommersalade, het overige citroensap en het pitabrood in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen pita kan vullen. • Vul eerst met wat frisse salade, dan het gehakt, en top af met de labne.