.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Pita bread
1 piece
Tomato
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Bell pepper
120 g
Seasoned beef mince
2.5 g
Fresh mint
¼ piece
Lemon
40 g
Labneh
0.48 teaspoon
Ground paprika
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 - 6 minuten of toast ze in een broodrooster.Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng ze in een saladekom.Snijd de paprika in blokjes.
• Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de paprikablokjes in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de labne met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt met paprika in een kleine kom, schep de labne er in het midden op.• Garneer met het paprikapoeder.
Tip: Zin in een extra frisse salade? Meng dan ook 1 tl citroensap per persoon door de tomaat-komkommersalade.
• Zet de labne met rundergehakt, de tomaat-komkommersalade, het overige citroensap en het pitabrood in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen zelf zijn eigen pita kan vullen. • Vul eerst met wat frisse salade, dan het gehakt, en top af met de labne.