Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli

Pita's met BBQ-oesterzwammen en aioli

met Turkse groene peper en koolsla

Nieuw ingrediënt in je box! Oesterzwammen, de veelzijdige smaakmakers. Met hun vlezige textuur en milde smaak zijn ze geliefd in verschillende gerechten.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Veggie
Allergenen :
Sulfiet
Mosterd
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Oesterzwammen

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

BBQ-rub

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels17.2 g
Eiwitten18 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 - 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de Turkse groene peper in dunne ringen.
Oesterzwammen bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. 
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Voeg de oesterzwammen toe aan de pan en bak in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Voeg 1 el roomboter per persoon, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook, de Turkse groene peper en de ui toe en bak 5 - 6 minuten mee. 
Koolsla maken
3
  • Hak de verse kruiden grof.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de mayonaise, de wittewijnazijn en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de barbecuesaus met per persoon: 1 tl honing, 1/2 el water en 1/2 el sojasaus (zie Tip).
  • Haal de pan met oesterzwammen van het vuur en meng de saus erdoorheen.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat sambal of chilivlokken toe aan de marinade.

Serveren
4
  • Snijd de pita's open en verdeel ze over de borden.
  • Bestrijk de binnenkant van de pita's met 1 tl aioli per persoon.
  • Vul de pita's met de koolsla en de oesterzwammen. Verdeel de overige koolsla naast de pita's en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de pita's met de overige aioli.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?