Pita's met falafel en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met falafel en labne

Pita's met falafel en labne

Met mini-romaine, rode paprika, komkommer en feta

Falafel is streetfood uit het Midden-Oosten. Het deeg wordt meestal gemaakt van kikkererwten en een mix van kruiden. De balletjes die hiervan worden gedraaid worden gefrituurd en voilà - je hebt overheerlijke falafel met een krokant korstje. Al dit werk hebben wij je vast uit handen genomen, je hoeft de falafel alleen nog maar te bakken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 head

Mini-romaine sla

125 gram

Falafel met tomaat

(Bevat Gluten)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Snijden
1

• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder ondertussen de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

Bakken
2

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

Salade aanmaken
3

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne als dip.