Falafel is streetfood uit het Midden-Oosten. Het deeg wordt meestal gemaakt van kikkererwten en een mix van kruiden. De balletjes die hiervan worden gedraaid worden gefrituurd en voilà - je hebt overheerlijke falafel met een krokant korstje. Al dit werk hebben wij je vast uit handen genomen, je hoeft de falafel alleen nog maar te bakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
½ unit
Rode paprika
⅓ unit
Komkommer
1 head
Mini-romaine sla
125 g
Falafel met tomaat
(Contains Gluten)
25 g
Feta
(Contains Milk)
50 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
½ teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Honing
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder ondertussen de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.
• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.
• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne als dip.