Pita's met falafel en labnedip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita's met falafel en labnedip

Pita's met falafel en labnedip

Met mini-romaine, rode paprika en feta

Vandaag staat er een snelle Midden-Oosterse maaltijd op het menu. De falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en zitten daardoor boordevol eiwitten. Labne is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met een beetje zout en kruiden. Lekker fris als topping op de kruidige falafel!

Labels:
Veggie
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 head

Mini-romaine sla

125 gram

Falafel met tomaat

(Bevat Gluten)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3644 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers14 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

Salade aanmaken
2

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

Serveren
4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne-dip.