Pita's met falafel en labnedip
Pita's met falafel en labnedip

Pita's met falafel en labnedip

Met mini-romaine, rode paprika en feta

Vandaag staat er een snelle Midden-Oosterse maaltijd op het menu. De falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en zitten daardoor boordevol eiwitten. Labne is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met een beetje zout en kruiden. Lekker fris als topping op de kruidige falafel!

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

½ unit

Rode paprika

⅓ unit

Komkommer

1 head

Mini-romaine sla

125 g

Falafel met tomaat

(Contains Gluten)

25 g

Feta

(Contains Milk)

50 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Honing

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3644 kJ
Calories871 kcal
Fat38 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate101 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11 g
Protein25 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.

Salade aanmaken
2

• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
3

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.

Serveren
4

• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne-dip.