Vandaag staat er een snelle Midden-Oosterse maaltijd op het menu. De falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en zitten daardoor boordevol eiwitten. Labne is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met een beetje zout en kruiden. Lekker fris als topping op de kruidige falafel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
½ unit
Rode paprika
⅓ unit
Komkommer
1 head
Mini-romaine sla
125 g
Falafel met tomaat
(Contains Gluten)
25 g
Feta
(Contains Milk)
50 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
½ teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Honing
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster. • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika. Snijd de rode paprika en komkommer in blokjes. • Snijd de mini-romaine fijn.
• Meng ondertussen in een kom de mini-romaine met de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de falafelballetjes in 3 – 4 minuten bruin. • Verbrokkel de feta.
• Serveer alles in bakjes op tafel en laat iedereen zelf naar smaak de pita's vullen met de mini-romaine, de paprika, de komkommer en de falafel. Garneer met de feta en serveer met de labne-dip.