De verpakking van de mix van verse gember, knoflook en rode peper bevat nu 94% minder plastic. Dat scheelt per jaar maar liefst 600 kg plastic. Kleine verandering, groot verschil.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Jasmijnrijst
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Kippendijreepjes
90 ml
Kokosmelk
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Garam masala
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
5 gram
Verse koriander
25 gram
Gesneden ui
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
¾ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de kippendijreepjes met per persoon: 1 tl garam masala, 1/2 el zonnebloemolie, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Snijd de paprika in reepjes.
Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui met de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika en de mix van rode peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten. Blus af met de sojasaus.
Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten. Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de curry met kip over de rijst. Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes.
Tip: Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen. Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.