Pittige curry met kip en rijst
Pittige curry met kip en rijst

Pittige curry met kip en rijst

met paprika, cherrytomaten en verse koriander

De verpakking van de mix van verse gember, knoflook en rode peper bevat nu 94% minder plastic. Dat scheelt per jaar maar liefst 600 kg plastic. Kleine verandering, groot verschil.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Bell pepper

100 g

Chicken thigh strips

90 milliliters

Coconut milk

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

⅓ sachet(s)

Garam Masala

½ can

Tinned cherry tomatoes

5 g

Fresh coriander

25 g

Chopped ​​onion

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

½ sachet(s)

Yellow curry spices

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

¾ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories888 kcal
Energy (kJ)3716 kJ
Fat44 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate88 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de kippendijreepjes met per persoon: 1 tl garam masala, 1/2 el zonnebloemolie, peper en zout. Laat marineren tot verder gebruik. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Snijd de paprika in reepjes.

Tip: Wil je tijd besparen? Gebruik dan de waterkoker om snel kokend water te hebben.

Groenten en kip bakken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui met de gele currykruiden toe en fruit 1 minuut. Voeg vervolgens de gemarineerde kippendijreepjes, paprika en de mix van rode peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 - 6 minuten. Blus af met de sojasaus.

Curry maken
3

Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik, de kokosmelk en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de groenten. Laat nog 3 - 4 minuten pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: De kokosmelk kan klonterig worden. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klontjes zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk en zorgen voor een extra volle smaak.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de curry met kip over de rijst. Garneer met de koriander en gefrituurde uitjes.

Tip: Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen. Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? In totaal bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente, en dat voor een maaltijd die in 15 minuten op tafel staat.