Venkel heeft een lichte anijssmaak. Daarbij is venkel goed voor je spijsvertering. Neemt niet weg dat deze groente er een beetje gek uit ziet. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen met venkel schoonmaken. Maar geen nood aan de man, volg ons stappenplan op het blog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Venkel
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
110 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
150 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Belegen kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein.
Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.