Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Met de volle smaak van Hollandse belegen kaas

Venkel heeft een lichte anijssmaak. Daarbij is venkel goed voor je spijsvertering. Neemt niet weg dat deze groente er een beetje gek uit ziet. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen met venkel schoonmaken. Maar geen nood aan de man, volg ons stappenplan op het blog!

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)825 kcal
Energie (kJ)3452 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de venkel klein.
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein.

3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 12 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Rul het kipgehakt op middelhoog vuur.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten.

Voeg de crème fraiche en kaas toe.
5

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerende slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met kaas.
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.