Pittige loaded vegetarische nacho's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige loaded vegetarische nacho's

Pittige loaded vegetarische nacho's

met frisse koolsla, crème fraiche en koriander

Ken jij tortillachips alleen als snack? In dit recept vormen ze de basis voor een smaakvol en vullend Mexicaans gerecht.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Pittige tortillachips

25 gram

Biologische crème fraîche

140 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Sjalot

½ pak(ken)

Zwarte bonen

25 gram

Geraspte cheddar

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3540 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers25 g
Vezels21.4 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Vergiet
Grote wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel er doorheen, schep goed om en laat de dressing intrekken. Giet de mais en zwarte bonen af in een vergiet.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden, 1/2 blikje tomatenpuree en 1 el water toe. Verlaag het vuur en meng de mais en zwarte bonen erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Afwerken
3

Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en schep de bonensaus erop. Verdeel de tomatenblokjes en cheddar eroverheen. Bak 5 - 7 minuten in de oven of tot de cheddar gesmolten is.

Serveren
4

Snijd de koriander grof. Verdeel de nacho's over de borden. Serveer met de kool-wortelsalade. Garneer met de crème fraîche en de koriander.