In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.
Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en overige currykruiden 1 - 2 minuten.
Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.
Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.