In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
2 piece
Egg
(Contains Egg)
100 g
Green beans
½ piece
[Persian] cucumber
10 g
Hot honey peanuts
(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)
200 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
1 tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
½ sachet(s)
Yellow curry spices
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren 6 - 8 minuten in de steelpan. Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze.
Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom 1/3 van de aangegeven hoeveelheid gele currykruiden, de fijngehakte pinda’s en 1/2 el water per persoon. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng voorzichtig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Schep af en toe om.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Roer de komkommer door de dressing, breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Kook de sperziebonen, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Voeg de verse udonnoedels toe aan de sperziebonen en kook nog 1 minuut. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gember, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en overige currykruiden 1 - 2 minuten.
Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap en 3 el water per persoon toe aan de pan (zie Tip 1). Zet het vuur hoog en roer goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en de noedels toe. Roerbak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip 2: Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te droog lijkt.
Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de curry-eieren en de komkommersalade.