Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Met paksoi en bataatfrieten uit de oven

Een Amerikaanse klassieker in een Thais jasje: deze burger is op smaak gebracht met ingrediënten uit de Thaise keuken als citroengras en laos. Samen met de friszure limoenmayonaise waan jij je met deze licht pittige burger in exotische sferen. Voeg daar de zoete bataat en zoute soja aan toe en jouw maaltijd wordt een feestje van verschillende smaken.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

2 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paksoi

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten Noten, Soja, Eieren)

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger met Thaise kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4167 kJ
Energie (kcal)996 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Wok
Kleine kom

Instructies

bataat
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in dunne frieten van 1 cm dik. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng goed met de helft van de olijfolie en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout en bak de bataat 25 – 30 minuten in de oven, of tot de bataatfrieten gaar zijn. Schep halverweg om. Bak de laatste 4 – 5 minuten de hamburgbollen mee.

snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd de stelen van de paksoi klein, houd 1 groen blad per persoon apart en snijd de rest van het groen fijn. Bewaar het wit en het groen apart van elkaar.

bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het wit van de paksoi toe en bak nog 4 – 6 minuten. Voeg vervolgens de fijngesneden groene bladeren toe en 1 tl sojasaus per persoon en roer door tot de bladeren geslonken zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (let wel op: de sojasaus is al vrij zout).

mayonaise
4

Pers de limoen uit. Meng in een kleine kom ½ tl limoensap per persoon met de mayonaise, voeg eventueel meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Snijd de koriander grof.

hamburger
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 2 – 3 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Besmeer de hamburgerbollen met een laagje limoenmayonaise, beleg met een groen blad van de paksoi en leg daarop de hamburger. Bestrooi met koriander en dek af met de andere helft van het broodje.

serveren
6

Serveer de Thaise burgers met de bataatfrieten, de gewokte paksoi en de overige limoenmayonaise.