Vandaag maak je een verrassende shoarma, namelijk een vegetarische. Je gebruikt hiervoor champignons en een bijzondere paddenstoel: de koningsoesterzwam. Deze paddenstoel is ook wel bekend als eryngii en is van zichzelf erg stevig. Hij lijkt qua structuur wel wat op gevogelte en is daarom heel geschikt als vegetarische shoarma.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
50 g
Rodekool, gesneden
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Koningsoesterzwam
125 g
Champignons
1.5 teaspoon
Mexicaanse kruiden
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
20 g
Rucola
(May be present Celery)
1 teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Honing
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Meng ondertussen in een kom de rodekool met de wittewijnazijn, honing en de helft van de extra vierge olijfolie. Laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout. • Snipper de rode ui zeer fijn en pers of snijd de knoflook fijn.
• Snijd de koningsoesterzwam in de breedte in dunne plakjes en snijd de champignons in kwarten. • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Mexicaanse kruiden, zonder olie, 1 – 2 minuten. Voeg de olijfolie, rode ui, de helft van de knoflook en de koningsoesterzwam toe en bak 2 – 3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
• Meng ondertussen in een kom de volle yoghurt en mayonaise met het kerriepoeder, de overige knoflook en de sambal. • Meng in een andere kom de rucola met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Vul de pita's met de vegetarische shoarma, serveer met een beetje rodekool en de saus. • Serveer de rucola met de overige rodekool naast het broodje en serveer de rest van de saus op tafel.