Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam
Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam

Pittige vegetarische shoarma van koningsoesterzwam

Met rodekool en yoghurtkerriemayonaise

Vandaag maak je een verrassende shoarma, namelijk een vegetarische. Je gebruikt hiervoor champignons en een bijzondere paddenstoel: de koningsoesterzwam. Deze paddenstoel is ook wel bekend als eryngii en is van zichzelf erg stevig. Hij lijkt qua structuur wel wat op gevogelte en is daarom heel geschikt als vegetarische shoarma.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

50 g

Rodekool, gesneden

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Koningsoesterzwam

125 g

Champignons

1.5 teaspoon

Mexicaanse kruiden

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3502 kJ
Calories837 kcal
Fat41 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate90 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein20 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Bowl
Stove
Peeler
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pita's 4 – 6 minuten of toast ze in een broodrooster. • Meng ondertussen in een kom de rodekool met de wittewijnazijn, honing en de helft van de extra vierge olijfolie. Laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout. • Snipper de rode ui zeer fijn en pers of snijd de knoflook fijn.

Snijden en bakken
2

• Snijd de koningsoesterzwam in de breedte in dunne plakjes en snijd de champignons in kwarten. • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Mexicaanse kruiden, zonder olie, 1 – 2 minuten. Voeg de olijfolie, rode ui, de helft van de knoflook en de koningsoesterzwam toe en bak 2 – 3 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak nog 4 – 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

• Meng ondertussen in een kom de volle yoghurt en mayonaise met het kerriepoeder, de overige knoflook en de sambal. • Meng in een andere kom de rucola met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
4

• Vul de pita's met de vegetarische shoarma, serveer met een beetje rodekool en de saus. • Serveer de rucola met de overige rodekool naast het broodje en serveer de rest van de saus op tafel.