Pizza bianca met kip, kruidenroomkaas en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianca met kip, kruidenroomkaas en broccoli

Pizza bianca met kip, kruidenroomkaas en broccoli

met Italiaanse kruidenolie en geraspte kaas

De grote hoeveelheid vezels, ijzer en vitaminen maakt van broccoli een supergroente. Dit gerecht levert je al meer vitamine C op dan de ADH!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

40 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1124 kcal
Energie (kJ)4701 kJ
Vetten61.3 g
waarvan verzadigd19.8 g
Koolhydraten97.4 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels5.3 g
Eiwitten38.7 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de kipfiletreepjes in kleinere, gelijke stukken.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfiletreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Ze moeten nog niet volledig gaar zijn want ze garen nog verder in de oven.
  • Meng in een kleine kom de kruidenroomkaas met 1 el melk per persoon.
Pizza beleggen
2
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. 
  • Smeer de pizza in met de roomkaas.
  • Beleg de pizza met de broccoli, kool en de kip. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Besprenkel met de kaas. 

 

Pizza bakken
3
  • Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
  • Meng in een kleine kom de Italiaanse kruiden met 2 el extra vierge olijfolie per persoon. 
Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven, verdeel in stukken en serveer. 
  • Garneer met de kruidenolie naar smaak.