Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne textuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Champignons
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de witte saus.
Verdeel de courgette, ui, champignons en overige geraspte kaas over de pizzabodem. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.
Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een soep of op een broodje.
Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.