Pizza bianco met courgette en groene pesto
Pizza bianco met courgette en groene pesto

Pizza bianco met courgette en groene pesto

met crème fraîche en champignons

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne textuur.

Tags:
Veggie
Allergens:
Cashews
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

65 g

Mushrooms

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories936 kcal
Energy (kJ)3916 kJ
Fat42.8 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate100 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein28 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de ui in dunne halve ringen. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de witte saus.

Pizza bakken
4

Verdeel de courgette, ui, champignons en overige geraspte kaas over de pizzabodem. Bak de pizza 13 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pizza's afmaken
5

Haal de pizza uit de oven. Besprenkel met de overige pesto (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. De overige pesto kan je de volgende dag gebruiken in een soep of op een broodje.

Serveren
6

Snijd de pizza in stukken en verdeel over de borden.