In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Champignons
25 gram
Pesto genovese
25 gram
Biologische crème fraîche
25 gram
Geraspte pecorino DOP
195 gram
Courgette pizzabodem
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette-pizzabodems over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.
Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte pecorino over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.
Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.