In dit gerecht zit de courgette niet alleen op je pizza, maar ook in de bodem. Je profiteert dus dubbel van deze groene held!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Red onion
65 g
Mushrooms
25 g
Green pesto
25 g
Organic crème fraîche
25 g
Grated Pecorino DOP
195 g
Courgette pizza base
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de champignons en snijd eventuele grote champignons in kwarten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal de champignons uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kom de helft van de groene pesto met de crème fraîche en 3/4 van de geraspte pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette-pizzabodems over een bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de witte saus.
Verdeel de courgette, rode ui, champignons en overige geraspte pecorino over de courgette-pizzabodems. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.
Haal de courgette-pizza's uit de oven na de aangegeven baktijd. Besprenkel met de overige pesto.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat het besprenkelen met de overige pesto dan achterwege. Gebruik de pesto de volgende dag in een soep of op een broodje.
Snijd de courgette-pizza's in stukken en verdeel over de borden.