.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
65 gram
Champignons
3 plak(ken)
Achterham
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Pizzadeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
1 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Veldsla
1 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie
1.5 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom 1 el passata en 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout, dit gebruik je later om de calzone mee in te smeren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.
Smeer de helft van elk pizzadeeg in met de tomatensaus en houdt de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, schouderhamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant over de belegde kant van de pizza heen en vouw de zijkanten goed dicht. Bestrijk de bovenkant met het passata-olijfoliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Je kan hier een kwastje of de bolle kant van een lepel voor gebruiken.
Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.