Pizza calzone met ham en champignons
Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons

met een frisse salade

.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

200 g

Passata

65 g

Mushrooms

3 slice

Ham

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

25 g

Grated Italian cheese

1 piece

Tomato

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

1.5 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories1016 kcal
Energy (kJ)4251 kJ
Fat32 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate2 g
Sugar1 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein19 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de achterham in reepjes. Meng in een kom 1 el passata en 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout, dit gebruik je later om de calzone mee in te smeren.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 7 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Groente bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode uiringen en de champignons 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier en snijd door de helft. Duw het pizzadeeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt.

Calzone beleggen
4

Smeer de helft van elk pizzadeeg in met de tomatensaus en houdt de randen vrij. Verdeel het champignonmengsel, schouderhamreepjes en de Italiaanse kaas over de tomatensaus. Vouw de niet belegde kant over de belegde kant van de pizza heen en vouw de zijkanten goed dicht. Bestrijk de bovenkant met het passata-olijfoliemengsel. Bak de calzone 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Je kan hier een kwastje of de bolle kant van een lepel voor gebruiken.

Salade maken
5

Snijd de pruimtomaten in dunne partjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl extra vierge olijfolie met 1/2 tl balsamico azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg de veldsla en tomatenpartjes toe en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de calzones over de borden en serveer de salade ernaast.