topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza Montagnarde

Pizza Montagnarde

met aardappel, uienchutney, kaas en spek

Dit recept is geïnspireerd op het bekende wintersportgerecht flammkuchen, die je kunt herkennen aan zijn dunne knapperige brooddeeg bodem. Maar bij deze een twist, pizzadeeg, en dat is misschien wel nóg lekkerder!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4218 kJ
Vetten34.4 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten134.5 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels7.8 g
Eiwitten31.5 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van 1/2 centimeter. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verwarm de oven op 200 graden.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Snijd de plakken ontbijtspek in stukjes van ongeveer 3 cm.

Pizza voorbakken
3

Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat en bak alvast 3 - 4 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Uienchutney afmaken
4

Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de pikante uienchutney en 1/2 el water per persoon toe en meng alles goed door. Zet het vuur uit. 

Pizza beleggen
5

Besmeer de pizza met de zure room en verdeel de aardappelplakjes eroverheen. Breng de aardappel op smaak met peper. Verdeel het spek over de aardappel en bestrooi met de kaas. Bak de pizza nog 11 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en alles goudbruin is.

Serveren
6

Snijd de pizza in stukken en serveer met de uienchutney.