Pizza Montagnarde
Pizza Montagnarde

Pizza Montagnarde

met aardappel, uienchutney, kaas en spek

Dit recept is geïnspireerd op het bekende wintersportgerecht flammkuchen, die je kunt herkennen aan zijn dunne knapperige brooddeeg bodem. Maar bij deze een twist, pizzadeeg, en dat is misschien wel nóg lekkerder!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 slice

Bacon

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

100 g

Potatoes

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

½ piece

Onion

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1008 kcal
Energy (kJ)4218 kJ
Fat34.4 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate134.5 g
Sugar24.9 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein31.5 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van 1/2 centimeter. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verwarm de oven op 200 graden.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Snijd de plakken ontbijtspek in stukjes van ongeveer 3 cm.

Pizza voorbakken
3

Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat en bak alvast 3 - 4 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Uienchutney afmaken
4

Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de pikante uienchutney en 1/2 el water per persoon toe en meng alles goed door. Zet het vuur uit. 

Pizza beleggen
5

Besmeer de pizza met de zure room en verdeel de aardappelplakjes eroverheen. Breng de aardappel op smaak met peper. Verdeel het spek over de aardappel en bestrooi met de kaas. Bak de pizza nog 11 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en alles goudbruin is.

Serveren
6

Snijd de pizza in stukken en serveer met de uienchutney.