Dit recept is geïnspireerd op het bekende wintersportgerecht flammkuchen, die je kunt herkennen aan zijn dunne knapperige brooddeeg bodem. Maar bij deze een twist, pizzadeeg, en dat is misschien wel nóg lekkerder!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 slice
Bacon
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
100 g
Potatoes
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
½ piece
Onion
40 g
Onion chutney
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van 1/2 centimeter. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de ui zacht en gekaramelliseerd is. Snijd de plakken ontbijtspek in stukjes van ongeveer 3 cm.
Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een bakplaat en bak alvast 3 - 4 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Blus de ui af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de pikante uienchutney en 1/2 el water per persoon toe en meng alles goed door. Zet het vuur uit.
Besmeer de pizza met de zure room en verdeel de aardappelplakjes eroverheen. Breng de aardappel op smaak met peper. Verdeel het spek over de aardappel en bestrooi met de kaas. Bak de pizza nog 11 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en alles goudbruin is.
Snijd de pizza in stukken en serveer met de uienchutney.