Pizza regina van naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza regina van naanbrood

Pizza regina van naanbrood

met gerookte ham en champignons en frisse salade

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

5 gram

Verse oregano

2 plak(ken)

Gesneden achterham

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2806 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in plakjes. Pluk de blaadjes van de oregano. Houd een paar blaadjes apart om de pizza mee te garneren en hak de overige blaadjes fijn.

Saus maken
2

Verhit een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met ½ el balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, de helft van de fijngehakte oregano en per persoon: 3 el water en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper. Laat 3 - 4 minuten sudderen. Rol de plakjes ham op en snijd ze in reepjes.

Bakken
3

Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de saus over het naanbrood en laat 1/2 cm van de rand vrij. Beleg de naanpizza's rijkelijk met de reepjes ham en de champignonplakjes. Strooi vervolgens de geraspte kaas en de rest van de fijngehakte oregano eroverheen. Bak de naanpizza's 6-10 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en licht bruin kleurt.

Serveren
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/4 el olijfolie en 1/4 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de gemengde sla toe en meng het geheel goed door elkaar. Snijd elke pizza in stukken en verdeel over de borden. Garneer met de oreganoblaadjes. Serveer de salade ernaast.