Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
100 milliliters
Passata
⅓ sachet(s)
Italiaanse kruiden
1 unit
Naanbrood
(Contains Milk, Wheat, Gluten)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains Milk)
½ unit
Sjalot
125 g
Champignons
5 g
Verse oregano
2 slice
Gesneden achterham
30 g
Rucola en veldsla
¾ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Mosterd
¾ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd de champignons in plakjes. Pluk de blaadjes van de oregano. Houd een paar blaadjes apart om de pizza mee te garneren en hak de overige blaadjes fijn.
Verhit een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met ½ el balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, de helft van de fijngehakte oregano en per persoon: 3 el water en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper. Laat 3 - 4 minuten sudderen. Rol de plakjes ham op en snijd ze in reepjes.
Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de saus over het naanbrood en laat 1/2 cm van de rand vrij. Beleg de naanpizza's rijkelijk met de reepjes ham en de champignonplakjes. Strooi vervolgens de geraspte kaas en de rest van de fijngehakte oregano eroverheen. Bak de naanpizza's 6-10 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en licht bruin kleurt.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/4 el olijfolie en 1/4 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de gemengde sla toe en meng het geheel goed door elkaar. Snijd elke pizza in stukken en verdeel over de borden. Garneer met de oreganoblaadjes. Serveer de salade ernaast.