topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pizza salsiccia

2 porties | met boerenworst, mozzarella en vers basilicum

Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Broccolini

20 gram

Rucola

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5632 kJ
Energie (kcal)1346 kcal
Vetten73 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels7.5 g
Eiwitten49.9 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukken.
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
2
  • Meng in een kleine kom de passata met de Italiaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verdeel het worstvlees in kleine stukken.
3
  • Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems. 
  • Beleg de pizza met de ui, rode peper, het worstvlees en de mozzarella. 
  • Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 

 

4
  • Bak de pizza's 13 - 15 minuten in de oven.
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en garneer de pizza's met het basilicum.