Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een koekenpan worden gebakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Libanees platbrood
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
100 gram
Passata
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
½ el
Olijfolie
2 el
Water voor saus
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de aubergineblokjes toe, meng goed en bak 6 - 8 minuten verder.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verlaag vervolgens het vuur, voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het vegan gehakt-auberginemengsel over de platbroden en bak 4 - 6 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de tomaat met de verse munt en bladpeterselie. Verkruimel de witte kaas boven de kom en meng goed. Breng de salsa op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Verdeel de tomatensalsa over de platbroodpizza's en garneer met de tahinsaus.