.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Gele paprika
⅓
Tuinkers
50 stuk(s)
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Bladerdeeg
(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
100 gram
Tomatenblokjes
7 ml
Basilicumcrème
½ tl
Suiker
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de rode paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.
Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Blus de gebakken rode paprika af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de gele paprika. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.
Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.