Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus
Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

Plaattaart met geitenkaas en paprikasaus

met tuinkers en basilicumcrème

.

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Gele paprika

Tuinkers

50 unit

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

⅓ unit

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

100 g

Tomatenblokjes

7 milliliters

Basilicumcrème

Not included in your delivery

½ teaspoon

Suiker

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2983 kJ
Calories713 kcal
Fat35 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate47 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7 g
Protein9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Rode paprika bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de rode paprikablokjes in 8 - 10 minuten zacht.

Snijden
3

Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en knip de tuinkers af. Verkruimel de geitenkaas. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

Saus maken
4

Blus de gebakken rode paprika af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart bakken
5

Verdeel de paprika-tomatensaus over het bladerdeeg en beleg met de gele paprika. Bak de plaattaart 10 minuten in de oven. Voeg dan de geitenkaas toe en bak de plaattaart nog 10 - 15 minuten tot de kaas goud kleurt en het bladerdeeg gaar is.

Serveren
6

Besprenkel de plaattaart met basilicumcrème. Garneer met de tuinkers. Snijd de plaattaart in stukken en serveer.