Plaattaart met kip en barbecuesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais

Vandaag staat er een plaattaart met kip en barbecuesaus op het menu. Is er een kleine chef in huis? Beleg de plaattaart dan gezellig samen!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

100 gram

Passata

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4082 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers23 g
Vezels5.9 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd eventuele grote kipstukjes kleiner.

Bladerdeeg bakken
2

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.

Kip bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.

Beleggen
4

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, paprika, mais, kip en geraspte belegen kaas erover.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Bakken
5

Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Voeg de barbecuesaus toe aan de koekenpan. Verwarm al roerend 2 - 3 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.