Plaattaart met kip en barbecuesaus
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais

Vandaag staat er een plaattaart met kip en barbecuesaus op het menu. Is er een kleine chef in huis? Beleg de plaattaart dan gezellig samen!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Gluten
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

100 g

Passata

70 g

Corn

½ piece

Red onion

50 g

Grated mature cheese

½ piece

Red bell pepper

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories976 kcal
Energy (kJ)4082 kJ
Fat49 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate80 g
Sugar23 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein46 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd eventuele grote kipstukjes kleiner.

Bladerdeeg bakken
2

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg 5 - 7 minuten in de oven.

Kip bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstukjes 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kipstukjes uit de pan en bewaar tot gebruik.

Beleggen
4

Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. Schep 2 el passata per persoon in de koekenpan van de kip. Bestrijk het bladerdeeg met de overige passata en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de ui, paprika, mais, kip en geraspte belegen kaas erover.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Bakken
5

Bak de plaattaart 15 - 18 minuten in de oven. Voeg de barbecuesaus toe aan de koekenpan. Verwarm al roerend 2 - 3 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Sprenkel met een lepel de barbecue-tomatensaus over de plaattaart. Snijd in stukken en serveer.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.