Platbroodpizza bianco met witlof en ham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Met oude kaas, nootmuskaat en rucola

USP: witlof met ham en kaas maar dan op een platbroodpizza, super snel op tafel.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witlof

½ stuk(s)

Ui

2.5 snufje

Nootmuskaat

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

170 gram

Libanees platbrood

2 plak(ken)

Achterham

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)853 kJ
Energie (kcal)204 kcal
Vetten14.4 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels1.6 g
Eiwitten7.6 g
Zout0.6 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. 

2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 - 4 minuten zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 - 4 minuten. Rasp ondertussen de nootmuskaat. 

3

Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe. 

4

Besmeer de platbroden met het mengsel en strooi de rode ui erover heen. Bak de pizza 2-3 minuten in de oven. 

5

Verdeel de gekarameliseerde witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 - 3 minuten in de oven. 

6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.