USP: witlof met ham en kaas maar dan op een platbroodpizza, super snel op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Ui
2.5 snufje
Nootmuskaat
50 gram
Biologische zure room
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
170 gram
Libanees platbrood
2 plak(ken)
Achterham
20 gram
Rucola
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 - 4 minuten zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 - 4 minuten. Rasp ondertussen de nootmuskaat.
Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe.
Besmeer de platbroden met het mengsel en strooi de rode ui erover heen. Bak de pizza 2-3 minuten in de oven.
Verdeel de gekarameliseerde witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 - 3 minuten in de oven.
Garneer de pizza's met de rucola en serveer.