Platbroodpizza bianco met witlof en ham
Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Platbroodpizza bianco met witlof en ham

Met oude kaas, nootmuskaat en rucola

USP: witlof met ham en kaas maar dan op een platbroodpizza, super snel op tafel.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Endive

½ piece

Onion

2.5 pinch

Nutmeg

50 g

Organic sour cream

25 g

Grated aged Gouda

(Contains Milk)

170 g

Lebanese flatbread

2 slice

Ham

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)853 kJ
Calories204 kcal
Fat14.4 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate11 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber1.6 g
Protein7.6 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. 

2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het witlof 3 - 4 minuten zodat het een beetje zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el honing per persoon toe. Roerbak nog 3 - 4 minuten. Rasp ondertussen de nootmuskaat. 

3

Meng de zure room samen met de geraspte kaas in een kleine kom. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de nootmuskaat toe. 

4

Besmeer de platbroden met het mengsel en strooi de rode ui erover heen. Bak de pizza 2-3 minuten in de oven. 

5

Verdeel de gekarameliseerde witlof en de ham over de platbroodpizza's en bak nog 2 - 3 minuten in de oven. 

6

Garneer de pizza's met de rucola en serveer.