Pizza funghi staat niet voor niets bij elke pizzeria op het menu en ook wij hebben ons laten inspireren door deze pizzaklassieker. Vanavond gebruik je platbrood als bodem – lekker knapperig én snel klaar! De buffelmozzarella is heerlijk romig. Ben jij benieuwd hoe deze mozzarella wordt gemaakt? Lees er meer over op onze blog!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
1.5 tl
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken en de courgette in dunne, halve plakjes. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een diepe koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en het gesnipperde deel van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, de zwarte balsamicoazijn, de helft van de gedroogde tijm en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen, de champignons en courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de platbroden 4 – 5 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.
Haal de platbroden uit de oven en smeer ze in met de tomatensaus. Verdeel dan het mengsel van champignon en courgette en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's. Bestrooi met de overige gedroogde tijm, peper en zout.
Bak de pizza's 5 – 7 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.
Verdeel de rucola over de afgebakken pizza's en serveer.