Platbroodpizza funghi en buffelmozzarella
Platbroodpizza funghi en buffelmozzarella

Platbroodpizza funghi en buffelmozzarella

met courgette en rucola

Pizza funghi staat niet voor niets bij elke pizzeria op het menu en ook wij hebben ons laten inspireren door deze pizzaklassieker. Vanavond gebruik je platbrood als bodem – lekker knapperig én snel klaar! De buffelmozzarella is heerlijk romig. Ben jij benieuwd hoe deze mozzarella wordt gemaakt? Lees er meer over op onze blog!

Allergens:
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Champignons

½ unit

Courgette

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

100 g

Passata

1.5 teaspoon

Gedroogde tijm

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3105 kJ
Calories742 kcal
Fat27 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate93 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet
Stove

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken en de courgette in dunne, halve plakjes. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een diepe koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en het gesnipperde deel van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, de zwarte balsamicoazijn, de helft van de gedroogde tijm en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Groente bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode-uiringen, de champignons en courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de platbroden 4 – 5 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.

Beleggen
4

Haal de platbroden uit de oven en smeer ze in met de tomatensaus. Verdeel dan het mengsel van champignon en courgette en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's. Bestrooi met de overige gedroogde tijm, peper en zout.

Bakken
5

Bak de pizza's 5 – 7 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de afgebakken pizza's en serveer.