Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn

Deze pizza is supergemakkelijk te maken! We hebben ervoor gekozen om Libanees platbrood te gebruiken als bodem, waardoor je de pizza kort hoeft af te bakken. Bovendien hebben we gekozen voor verse knoflook. Verse knoflook smaakt minder sterk dan gedroogde knoflook. Een teentje per persoon lijkt veel, maar bij verse knoflook is dat geen probleem!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Verse knoflook

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Champignons

¼ stuk(s)

Passata

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2870 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grillpan
Koekenpan
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de groenten.
2
  1. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en de champignons in dunne plakken.
Bak de courgetteplakken aan beide kanten.
3

Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgetteplakken 2 minuten aan beide kanten.

Verdeel de ingrediënten over de pizza.
4

Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de knoflook, courgette en champignons over de pizza. Bestrooi met belegen kaas, walnoten, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.

6

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.